Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@05:43:56 GMT

توسعه استارتاپ ها عامل بازگشت نخبگان به کشور

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۲۳۳۵۲

با توسعه استارتاپ ها به نظر می رسد بسیاری از نخبگان به کشور بازگشته اند و این تنها تاثیر استارتاپ ها برجامعه نخبه ایرانی نیست‌.

همایش علمی تجلیل از نخبگان و رتبه های تک رقمی کنکور سراسری 96 به همت بنیاد علمی آموزشی قلم چی(وقف عام)، در مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزار شد.

محمد رضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ضمن تقدیر از فعالیت های بنیاد علمی آموزشی قلم چی گفت: راه توسعه علم و دانش راه خداست و این بنیاد با بیش از 100 هزار دانش آموز بورسیه در سال گذشته و هدف گذاری 120 هزار بورسیه برای امسال، در همین راه قدم برداشته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او با اشاره به تلاش های جامعه خیرین مدرسه ساز در بیش از دو دهه گذشته تاکید کرد: فعالیت این جامعه در 21 سال گذشته افتخارات بزرگی را برای کشور به دست آورده است؛ این در حالیست که خیرین مدرسه ساز با تعداد محدودی عضو، کار خود را آغاز کرد اما امروز خوشبختانه 650 هزار نفر در داخل کشور و هزار نفر در سراسر جهان به این موج در حال گسترش پیوسته اند.

حافظی برنامه آتی جامعه خیرین مدرسه ساز را احداث مدارس در خارج از مرزهای کشور عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه تعداد قابل توجهی از فرزندان ایران در دیگر کشورها در مدارسی که گاه آموزه هایی غیرواقعی در مورد ایران به آن ها القاء می کنند در حال تحصیل هستند و در این شرایط به تدریج ریشه های خود را به فراموشی می سپارند به همین دلیل خیرین مدرسه ساز در تلاش هستند با احداث مدارس ایرانی، محیطی برای تدریس فرزندانمان در خارج از کشور فراهم کنند.

او گفت: با همین هدف نمایندگان خیرین مدرسه ساز سفری به کشور کانادا و در ادامه آلمان خواهند داشت تا موضوع احداث واحدهای آموزشی را در شهرهای این دو کشور پیگیری کنند.

در ادامه این همایش کاظم قلم چی واقف و متولی بنیاد علمی آموزشی قلم چی(وقف عام)، گفت: اکنون تمرکز بنیاد توجه به نقش اولیاء و خانواده ها در مسیر پیشرفت دانش آموزان و نخبه ها است. مساله ای که عموما نادیده گرفته می شود به عبارت بهتر برای نخستین بار است که از نقش اولیاء به عنوان عامل موفقیت رتبه های برتر کنکور تمجید و تقدیر به عمل می آید.

به گفته او یکی از مهمترین دلایل موفقیت این نخبگان به جز هوش آن ها، حمایت بی دریغ خانواده هاست، یعنی ایجاد محیطی غنی که رشد و بالندگی این دانش آموزان را فراهم کرده است .
وی موفقیت رتبه های برتر در کنکور را دستاورد پیوستگی توصیف کرد و افزود: همین استمرار در کانون باعث شده به عنوان مثال در رشته تجربی 45 رتبه زیر 10 در گروه های مختلف توسط دانش آموزان کسب شود ضمن این که در رشته ریاضی هم این تعداد به 39 نفر می رسد.
کاظم قلم چی خیر مدرسه ساز همچنین از معکوس شدن مهاجرت مغزها در سال های اخیر خبر داد و گفت: در کنار نخبه هایی که از ایران مهاجرت می کنند، دانش آموختگانی هستند که به کشور باز می گردند و به تحصیل و اشتغال و تدریس در ایران مشغول می شوند.
وی افزود: با توسعه استارتاپ ها به نظر می رسد بسیاری از نخبگان به کشور بازگشته اند.

او تاکید کرد: این تنها تاثیر استارتاپ ها بر جامعه نخبه ایرانی نیست این تغییر باعث شده علاقمندی و انتخاب کنکوری ها برای رشته تحصیلی تغییر کند به عنوان مثال سال ها بود که رشته هایی مانند برق و الکترونیک انتخاب اول برترین های رشته ریاضی فیزیک بود اما در یکی دو سال اخیر رشته مهندسی کامپیوتر هم به اولویت های برتر بسیاری از آن ها تبدیل شده است. یعنی با توجه به رونق کسب و کار استارتاپ ها مسیر حرکت بسیاری از دارندگان رتبه های بالای کنکور هم تغییر کرده است.

در این همایش که با حضور نخبگان و خانواده های آن ها، اساتید، مسئولان آموزشی و دانشگاه ها، چهره های ماندگار علمی، خیرین مدرسه ساز، مسئولان کتابخانه ها و اصحاب رسانه برگزار شد، از 130 رتبه تک رقمی و برتر کنکور سراسری 96، همچنین از رتبه های زیر 10 ایثارگران به همراه اولیاء آن ها با اهداء جوایز قدردانی شد.

نکته قابل توجه در این مراسم حضور پررنگ نخبه هایی بود که از مناطق روستایی بودند همچنین نخبگان کم توان جسمی و به خصوص نابینایانی که حائز رتبه های برتر شده اند.


17 دانش آموز نابینا و کم بینا و دارای معلولیت های جسمی حرکتی در این جمع حضور داشتند. این دانش آموزان با دانش آموزان منطقه 3 رقابت کردند و موفق شدند تا رتبه های زیر هزار را کسب کنند.

پدیده جدید سال 96 را هم می توان درخشش روستائیان و تداوم موفقیت نابینایان دانست ضمن این که دانش آموزان یزدی و تبریزی هم رکود شکن بودند و بیشترین رتبه های تک رقمی را به دست آوردند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۲۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • افتتاح مدرسه ۱۴ کلاسه زنده یاد صدوقی در شهرستان پیشوا
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • راه‌یابی دو عضو کانون پرورش فکری به مسابقات لکوکاپ جهانی مسقط
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • ساخت ۱۱ مدرسه جدید در سیرجان
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری